Roland

Eco-solvent

Imprimantele eco-solvent sunt imprimante digitale utilizate pentru imprimarea în formate mari de bannere, afișe, autocolante, grafică vehicul, decorațiuni interioare și altele. Aceste imprimante utilizează o cerneluri eco-solvenți mai puțin toxice și mai prietenoase cu mediul în comparație cu cerneala solvent tradițională. Cerneala eco-solvent este compusă dintr-un amestec de solvenți organici și pigmenți (colorați), care sunt suspendați într-un lichid cu proprietăți de evaporare reduse. Acest tip de cerneală se usucă relativ repede, oferind o rezistență bună la apă și UV și producând rezultate de înaltă calitate.

Avantajele imprimantelor eco-solvent includ:

  1. Calitatea imaginii: Imprimantele eco-solvent oferă o calitate excelentă a imaginii, culori vibrante și detalii precise, fiind potrivite pentru o gamă largă de aplicații.
  2. Durabilitate: Materialele imprimate cu cerneală eco-solvent sunt rezistente la apă, UV și abraziune, ceea ce le face ideale pentru aplicații interioare și exterioare.
  3. Siguranță și mediu înconjurător: Cerneala eco-solvent este mai puțin toxică și are emisii reduse de compuși organici volatili (VOC) în comparație cu cerneala solvent tradițională, fiind mai prietenoasă cu mediul înconjurător și cu operatorii de imprimare.
  4. Versatilitate: Imprimantele eco-solvent pot imprima pe o varietate de materiale, inclusiv hârtie, vinil, textil și alte materiale de imprimare, permițând utilizatorilor să creeze o gamă largă de produse.
  5. Costuri reduse: Costurile de operare ale imprimantelor eco-solvent sunt adesea mai mici decât cele ale altor tipuri de imprimante, datorită cernelii mai ieftine și a durabilității materialelor imprimate.