Imprimanta SOLJET EJ-640

Noutăţi / SOLJET EJ-640

 

 

Roland DG anunţă lansarea noii imprimante SOLJET EJ-640 cu o productivitate impresionantă la costuri de funcţionare reduse.

Hamamatsu, Japonia, 27 octombrie de 2015 – Roland DG Corporation, lider mondial al producătorilor de imprimante cu jet de cerneală de format mare şi printer-cuttere, a anuntat lansarea noii imprimante SOLJET EJ-640 concepută pentru imprimări de format mare.

Cu două capete de imprimare în decalaj, un sistem integrat de tripla încălzire independentă, design industrial rigid şi capacitate mărită la 1L a cartuşelor de cerneală disponibile în configuraţii de 4 sau 7 culori, EJ-640 este construit pentru performanţe optime şi productivitate mare. într-o configuraţie de cerneală CMYK în oglindă, EJ-640 atinge viteze de pana 102m2/h. EJ-640 foloseste noua cerneala EJ, dezvoltat pentru a oferi costuri de operare considerabil mai mici. Noul software Roland VersaWorks Dual RIP procesează atât fişiere PDF cat şi PostScript, inclusiv fişierele cu transparenţă.

După spusele lui Yuko Maeda, preşedintele diviziei de dezvoltare a pieţei de imprimare digitală pentru Roland DG, “piaţa de astăzi se caracterizează prin concurenţă intensă ca urmare a răspândirii imprimantelor cu jet de cerneală de format mare şi cererea tot mai mare pentru livrare rapidă a lucrărilor mari, cu costuri de operare reduse. Noul EJ-640 abordează aceste probleme oferind productivitate şi calitate excelentă, cu costuri reduse de cerneală. “

O atenţie specială a fost acordată pentru utilizatorii de volum mare. Rolele lungi şi grele sunt fixate de un ax de susţinere rigid, iar un sistem nou dezvoltat de ajustare a avansului asigură mişcarea precisa a materialului în imprimantă şi în unitatea de preluare. între timp, sistemul de încălzire şi ventilare ajută uscarea cernelii inainte de înfasurarea materialului printat. în modul CMYK 4 culori, pot fi încărcate până la doi litri de cerneală pentru fiecare culoare. Cu ajutorul sistemului Roland de comutare al alimentării din cartuşe, este posibilă imprimarea continuă peste noapte fără supraveghere. în cazul în care se termină cartuşul de cerneală primar, se începe alimentarea în mod automat din cartuşul backup. Operaţiunea nesupravegheată este facilitată prin Roland OnSupport care trimite şi notificări prin e-mail pentru telefoanele inteligente, tabletă sau calculator atunci când o lucrare este terminată sau nivelul de cerneală este scăzut.

“În timp ce EJ-640 este construit pentru productivitate excepţională,” Yuko Maeda adaugă: “alte aspecte pentru care Roland DG este renumit, sunt menţinerea fără compromisuri a calităţii imaginii şi a fiabilităţii.” Structura şi cadrul au fost consolidate pentru a permite plasarea precisă a picăturilor de cerneală pentru o calitate vie a imaginii, chiar şi la viteze mai mari. Roland VersaWorks Dual RIP reproduce excelent imagini cu gradaţii fine. în plus faţă de configuraţia CMYK, este disponibilă şi configuraţia de cerneală în şapte culori format din CMYK, Light Cyan (Lc), Light Magenta (Lm) şi Light Black (Lk), pentru fotografii cu potrivire de culori, culori corporative şi logo-uri de brand.

Maeda spune în concluzie: “Din 1988, Roland DG a sprijinit dezvoltarea industriei de semnalistică prin utilizarea de noi tehnologii digitale şi furnizarea de produse care fac cu adevărat o diferenţă. Cu EJ-640, Roland DG va continua să ofere cele mai bune soluţii pentru a sprijini furnizorii de servicii de imprimare.