Imprimanta de obiecte LEF-300!

Roland DG Corporation a anunţat azi completarea gamei imprimantelor flatbed VersaUV cu noul model LEF-300.

Profesioniştii în imprimări din lume folosesc deja cu success modelele LEF-12 si LEF-20 pentru personalizările diferitelor obiecte. Prin apariţia acestui nou model mult mai rapid şi cu suprafaţă mărită, utilizatorii pot obţine productivităţi mai mari.

Principalele caracteristici de creştere productivităţii sunt suprafaţa de printare mărita la 77 cm lungime şi 33 cm lăţime, ceea ce reprezintă o creştere de 50% fată de modelul precedent, înălţimea maximă a obiectelor fiind de 100 mm, cu greutate totală de 8 kg. Echipat cu patru capete de imprimare şi două unităţi de lămpi UV LED, LEF-300 are capacitatea de a imprima şi în mod bi-direcţional, astfel crescând viteza cu 60% (1*) faţă de modelul LEF-20. În plus, s-a dublat capacitatea de imprimare la culorile Alb și Lac, astfel crescând viteza de imprimare şi gradul de opacitate la stratul de alb şi a efectelor texturate de lac selectiv.

LEF-300 este livrat cu noul soft de printare Roland VersaWorks Dual RIP, care include funcţii utile ce simplifică şi optimizează procesul de printare. Noua funcţie Special Colour Plate Generation permite generarea fişierului de Alb și Lac direct din softul de RIP iar funcţia Maintain Clipped Position ajută la menţinerea repoziţionării corecte a imaginilor.

Cu inprimanta LEF-300 se poate printa cu uşurinţă pe o varitate de materiale cum ar fi acrilice, lemn, plastic, metal (2*), sticla (2*), textile, piele. Masa vacuumatică ajută la fixare pieselor pe masa de lucru. Pe masă se pot aşeza o mare varietate de obiecte cum ar fi pixuri, stilouri, carcase de telefon mobil, diferite material promoţionale personalizabile, cadouri, piese industriale, prototipuri şi multe altele.

Domnul Jerry Davies, preşedintele Roland DG EMEA explică: Personalizarea obiectelor are tendinţa de creştere continuă şi utilzatorii folosesc imprimantele din seria VersaUV pentru a realiza lucrări profitabile prin servicii de personalizare la cerere prin e-commerce sau magazine. Apariţia noului model LEF-300 plasează imprimantele din seria VersaUV în categoria imprimantelor de producţie în masă largă.

Pentru asigurarea siguranţei utilizatorului şi menţinerea calităţii produselor finite, toate părţile mobile ale imprimantei LEF-300 sunt total încastrate. Capacul protejeză de praf zona de printare astfel imprimanta poate fi folosită în orice print-shop aglomerat, în medii industriale sau magazine.

(*) – în cazul printurilor cu Alb

(**) – unele aplicaţii pot necesita pretratarea suprafeţei